FERMENTOVANÝ ČERNÝ ČESNEK 60 KAPSLÍ
- Naše cena
- 700,00 Kč/ks
Popis
Popis produktu:
Dr. Mercola Black Garlic, fermentovaný česnek podrobený procesu dvojité přirozené fermentace. Obsah S-allyl cysteinu (SAC) ve fermentované formě je až
6-krát vyšší než v běžném česneku. SAC má vysokou antioxidační hodnotu. Máte vysoký krevní tlak nebo hladinu cholesterolu? Chcete podpořit imunitu organismu?
Máte vysoký krevní tlak nebo hladinu cholesterolu? Trápí vás Candida Albicans nebo Helicobacteria Pilori? Chcete podpořit imunitu organismu?
Česnek účinně posiluje imunitu a má antivirální, antibakteriální a protiplísňové účinky.
Čerstvý česnek obsahuje:
- Hořčík
- Vápník
- Fosfor
- Selen
- Vitamíny B6 a C
Pokud česnek zkvasí do podoby černého fermentovaného česneku dojde k vytvoření dalších důležitých živin.
S-allyl cystein (SAC) je obsažen přirozeně v čerstvém česneku v množství 20-30 mcg/g. Obsah SAC ve fermentované formě je ale až 6-krát vyšší než v běžném čerstvém česneku. SAC má vysokou antioxidační hodnotu. Právě vysoká dávka SAC je klíčem výhod fermentované formy česneku.
Ve fermenotvané formě česneku získáte na 1 dávku 1,2 mg SAC.
Fermentovaný česnek pomáhá:
- udržovat krevní tlak a hladiny cholesterolu v normálním rozmezí
- podporovat zdravé imunitní funkce organismu
Bylo popsáno, že nestabilní sloučeniny syrového česneku se převedou na stabilní sloučeniny, jako je například S-allyl cystein (SAC), po fermentačním zpracování. U fermentované formy česneku bylo prokázáno (zdroj: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/), že má silnější antioxidační aktivitu než syrový česnek, a to in vitro a in vivo.
Výhody fermentovaného česneku
SAC vychytává volné radikály - včetně superoxidu, peroxidu vodíku, hydroxylu, peroxydusitanu i kyseliny chlorné a v neposlední řadě singletový kyslík
Indukuje aktivitu endogenních antioxidačních enzymů - například glutathionperoxidázy, chinon oxidoreduktázy a superoxiddismutázy
Inhibuje prooxidační enzymy - například oxid dusnatý a xantinoxidázu
Kardiolog Kurt A. Oster hovoří o arterosklerotických změnách, které se mohou projevit např. infarktem, právě z důvodu homogenizace mléka. Rozhodující roli v tom hraje enzym xantinoxidáza, který je přirozeně vázán v tukových částicích. Podle Ostera se homogenizací zvyšuje biologická dostupnost enzymu ve střevě, který dále přechází do krve.
Co se stane s esenciálními aminokyselinami v syrovém česneku během procesu fermentace?
- Isoleucin 217 mg (371 mg)
- Leucin 308 mg (779 mg)
- Lysin 273 mg (385 mg)
- Methionin 76 mg (210 mg)
- Histidin 113 mg (287 mg)
- Fenylalanin 183 mg (461 mg)
- Tryptofan 66 mg (102 mg)
- Valin 291 mg (610 mg)
Výsledky se samozřejmě můžou měnit v závislosti na kvalitě surového česneku a správného fermentačního procesu.
Jaký potravinový doplněk obsahující fermentovaný česnek je pro vás nejlepší?
- musí obsahovat vysoce koncentrovanou hodnotu SAC (S-allyl cystein)
- musí procházet konzistentním procesem fermentace (zabezpečení adekvátního množství SAC na dávku)
- je podroben dvojité fermentaci (enzymatická a mikrobiální inkubace - využití přírodně se vyskytujících vnitřních bakterií
- lyofilizace - tento proces udržuje produkt stabilní (asi rok a půl) a konzistentní
- je micro-testován a analyzován na ORAC hodnoty
- certifikace Kosher a HALAL
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.
Parametry
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů