KRIL OLEJ PRO DOSPĚLÉ 60 KAPSLÍ
Popis
Popis produktu:
Krill olej je zdrojem jedinečných antioxidantů a omega 3 mastných kyselin. Obsahuje olej z korýše krunýřovky, který je loven v hlubokých antarktických mořích. Obsahuje kvalitní zdroj omega 3 mastných kyselin v kapslích licaps, které redukují oxidační potenciál a prodlužují trvanlivost. Zpracováno již na moři ve speciálních lodích (zabránění oxidaci suroviny). GPS identifikátor na balení.
Vylepšená receptura pro lepší biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin. Omega-3 kyseliny jsou vázané na fosfolipidy, které slouží jako nosiče EPA a DHA.
Bohužel, standardnímu rybímu oleji (a obecně jakémukoli oleji) chybí tento komplex fosfolipidů. Místo toho obsahuje omega-3 mastné kyseliny v méně příznivé formě volných triglyceridů. Fosfolipidy umožňují snadnější průchod omega-3 mastných kyselin přes střevní stěnu.
6 důvodů proč je kril olej od Dr. Mercola správnou volbou
- Kril olej je zpracováván přímo na speciálně upravené lodi, proto nedochází k jeho oxidaci při dalším převozu.
- Marine Stewardship Council certifikát - přísná pravidla pro ekologické rybaření, nejvyšší A stupeň udržitelnosti
- Patentovaná technologie kapslí Licaps (výrazně redukuje oxidační potenciál a prodlužuje trvanlivost) - bez klasického rybího zápachu. Zapouzdření pomocí ultrazvukové technologie.
- Dosledovatelnost suroviny - výrobce zaručuje sledovatelnost od zdroje až přes konečné zpracování.
- Patent na lov krilu - čerstvé zpracování jemného krilu pomocí speciálních nádrží přímo na lodích, kde dochází k lovu.
-
Nejvyšší rating A - SFP global marine v hodnocení udržitelnosti lovišť
- 12 z 24 lovišť získalo hodnocení „C“ (a jedno bylo ukončeno)
- 11 obdrželo hodnocení B1 nebo B2
- Pouze jedno rybářství získalo rating „A“ - a to bylo od Dr. Mercola
Technologie výroby kapslí je též důležitá pro špičkovou kvalitu produktu:
Etiketa
Složení – 2 tobolky dle DDD (denní dávky)
Kril olej - 1000mg *
Fosfolipidy - 400mg *
EPA (omega3) - 120mg *
DHA (omega3) - 55mg *
Astaxantin BIO - 2mg *
Kalorie - 10
Kalorie z tuku - 15
Tuk celkem - 1g
Cholesterol - 10mg
Složení:
Kapsle (želatina z ryby Tilapia), BIO olivový olej, BIO extrakt z rozmarýnu (list), * DDD nestanovena
Doporučené dávkování (DDD):
2 želatinové tobolky denně s prvním jídlem Minimální trvanlivost: Uvedeno na obalu výrobku
Obsahuje olej z korýše krunýřovky, který je loven v hlubokých antarktických mořích. Bez konzervačních přísad a barviv. Zpracováno již na moři ve speciálních lodích (zabránění oxidaci suroviny).
Upozornění:
Ukládat mimo dosah dětí. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno pro děti. Nepodávejte, pokud jste alergičtí na mořské korýše a v případě, že máte problém se srážlivostí krve. Neužívejte spolu s léky proti srážlivosti krve. Na každém balení naleznete GPS souřadnice výlovu.
Kvalita balení rozhoduje
Proč Dr. Mercola nedoporučuje soft-gel tobolky:
- soft gel je standardem, který obsahuje plastifikátory pro poddajnost a měkkost
- plastifikátory vytvářejí mikrochanelling v želatině (určitá propustnost vzduchu a vůně obsahu)
- propustnost soft gelu vede k oxidaci a degradaci obsahu
Dr. Mercola využívá patentované kapsle LICAPS® od výrobce Capsugel.
- Licaps je mnohem odolnější proti oxidativním vlivům a zachovává obsah v intaktní formě
- Dr. Mercola je jediná značka, která upřednostňuje Licaps před soft gel tobolkami
- Ostatní produkty s LICAPS® technologií (vitamín C liposomální, vitamín D liposomální, Ubiquinol, Kyselina alfa linolenová a Vitamín E)
Mimořádný zapouzdřovací systém vytváří vzduchotěsnost, která pomáhá předcházet úniku a znečištění obsahu.
Olej Krill je dodáván v tvrdých kapslích namísto měkkých tobolek nebo jiného typu kapslové technologie. Tobolky používají k utěsnění dvoudílné kapsle, inovativní technologii „Fusion Technology“.
Technologie snižuje oxidační potenciál během procesu plnění kapslí - tzv. vytvořením „bubliny čerstvosti“.
2-dílné kapsle jsou hermeticky uzavřeny, aby se výrazně snížil potenciál úniku. Zvyšuje se tak trvanlivost pomocí příkladných plnicích a těsnicích procesů.
2 jednoduché způsoby, jak zlepšit své zdraví
- Zvýšení příjmu antioxidantů
- Zvýšení příjmu omega-3 mastných kyselin
Antioxidanty jsou pro vaše tělo způsob č. 1, jak neutralizovat volné radikály, ony škodlivé vedlejší produkty metabolismu, které poškozují buňky a tkáně v celém těle.
Vědecké výzkumy opakovaně prokázaly, že antioxidanty jsou základním kamenem při podpoře zdraví srdce, imunitního systému a paměti. Antioxidanty rovněž hrají roli při zpomalení prvních známek stárnutí.
Přestože mnohé potraviny antioxidanty obsahují, dnešní běžná nekvalitní strava obsahuje téměř vždy nedostatek těchto prospěšných akceptorů volných radikálů. Proto doporučuji zvýšit váš příjem antioxidantů jakožto cenný způsob optimalizace našeho zdraví.
Ovlivňuje příjem omega 3 mastných kyselin naši dlouhověkost?
Telomery jsou specializované struktury chromozomů, které chrání integritu DNA a stabilitu chromozomů. Zkracováním délky telomer se buňky poškozují. Délka telomer člověka je ovlivněna genetickými i environmentálními faktory a má těsný vztah ke stárnutí a rozvoji některých chorob.
Vztah oxidačního stresu a zkracování telomer byl už několika studiemi prokázaný, stejně tak nutnost vyvažovat oxidační kapacitu stravou.
V roce 2010 vědci též zkoumali vztah zkracování délky telomer a příjmem omega 3 mastných kyselin. Závěrem lze konstatovat, že hladina omega 3 mastných kyselin, jako důležitá součást celkové antioxidační kapacity organismu, je jedním z faktorů, které ovlivňují délku telomer.
zdroj: FARZANEH-FAR, R. et al. Association of marine omega-3 fatty acid levels with telomeric aging in patients with coronary heart disease. JAMA, 2010, roč. 303, č. 3, s. 250-257.
Výhody produktu
- je vstřebatelnější, protože jeho omega-3 tuky jsou připojeny k fosfolipidům pro snadný transport do buněk, včetně mozkových buněk.
- Obsahuje fosfatidylcholin, který zlepšuje biologickou dostupnost krilu.
- Přirozeně obsahuje astaxanthin, nejúčinnější antioxidant přírody, který pomáhá udržet jeho stabilitu a odolnost vůči oxidaci.
- Není náchylný ke kontaminaci rtutí a těžkými kovy, jako je rybí olej, protože krill se místo kontaminovaných ryb živí fytoplanktonem.
- Je ekologicky udržitelný, protože krill tvoří největší biomasu na světě - každý rok se sklízí pouze 1 až 2 procenta celkové biomasy krilu!
Vědci nedávno srovnávali účinky krillového oleje a rybího oleje na expresi genů v játrech myší. Myši byly krmeny dvěma různými typy olejů, byly prokázány tyto výhody u oleje z krilu:
- Podpora metabolismu glukózy v játrech.
- Podpora již zdravého metabolismu lipidů.
- Podpora produkce mitochondriální energie.
- Podpora již normální syntézy cholesterolu.
- Podpora regulace mitochondriálního respiračního řetězce - celkové mitochondriální zdraví.
2 nezbytné tuky, které jsou klíčové pro vaše zdraví
Určitě jste již slyšeli o dvou typech tuků omega-3 mastných kyselin, které jsou rozhodující pro vaše zdraví – DHA a EPA (kyselina dodekahexaenová a kyselina eikosapentaenová). Tyto sloučeniny jsou nejen nezbytné k udržení vašeho zdraví – vědecké výzkumy navíc naznačují, že mohou rovněž podporovat zdravé srdce, imunitní systém a vaši náladu.
Kril olej – mořský olej z korýše krunýřovky – jednoznačně a synergicky kombinuje antioxidanty a omega-3 mastné kyseliny.
Toto se ukázalo jako mnohem lepší řešení než dříve doporučované užívání rybího tuku.
Účinné antioxidanty + nezbytné omega-3 mastné kyseliny = překvapující zdraví
Omega 3 jsou esenciální pro optimální fungování řady funkcí v těle. Kril olej je ideální zdroj pro vybalancování poměru k ostatním mastným kyselinám (omega 6, 7 a 9). Platí, že čím více jíte omega 6, 7, 9 (maso, mléčné výrobky, rostlinné oleje, oříšky, semena, přebytek běžných zprocesovaných potravin a tuků) tím více potřebujete omega 3 ve stravě.
Ideální poměr mezi omega 6 a omega 3 je cca 1:1 nebo 2:1, obyčejně máme daleko vyšší poměr např. u americké populace to je 20:1, což není ideální z hlediska lipidového profilu, LDL a HDL.
Nezapomeňte na rostlinné zdroje (chia, konopné a lněné semínko), nicméně pozor na kvalitu (není semínko jako semínko) - tedy čistý zdroj (ryba, kril) nejsou schopny nahradit. Rostlinné zdroje obsahují přirozeně kyselinu alfa linolenovou (ALA).
ALA je prekurzorem DHA a EPA, tedy záleží na enzymu, který nefunguje dobře u mnoha lidí. Navíc dokážete konvertovat cca 5 % na EPA a menší množství na DHA (cca 1%). Většina kyseliny alfa linolenové, kterou získáte z rostlinných zdrojů, je oxidována nebo převedena na okamžitou energii. Proto je důležité doplňovat zdroje DHA a EPA nezávisle (kril, sardinky, pouze poký losos).
Vylepšená receptura pro lepší biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin. Omega-3 kyseliny jsou vázané na fosfolipidy, které slouží jako nosiče EPA a DHA.
Bohužel, standardnímu rybímu oleji (a obecně jakémukoli oleji) chybí tento komplex fosfolipidů. Místo toho obsahuje omega-3 mastné kyseliny v méně příznivé formě volných triglyceridů. Fosfolipidy umožňují snadnější průchod omega-3 mastných kyselin přes střevní stěnu.
Kril olej – jedinečná technologie balení
Čistší produkt díky sníženému počtu pomocných látek, které působí jako nosiče těch aktivních. Namísto gelových kapslí je Kril olej obsažen ve dvoudílné tvrdé skořápce tobolky uzavřené páskem, s názvem Licaps. Tento systém vám přináší tyto výhody:
- Pomáhá vyloučit potenciálně alergenní složky.
- Zlepšuje biologickou dostupnost podporou absorpce.
- Vyhýbá se používání změkčovadel – chemických látek, které mohou mít negativní dopad na váš endokrinní systém.
- Chrání svůj obsah více díky silné ochraně vůči kyslíku.
- Vykazuje vyšší biologickou dostupnost díky snížené citlivosti na teplo a vlhkost.
- Poskytuje dobrou alternativu k tobolkám ze želatiny z hovězího skotu… je z rybí želatiny.
- Umožňuje vidět čistotu vašeho produktu prostřednictvím zvýšené viditelnosti obsahu.
- Odolává porušení.
Co to je Kril?
Kril neboli krunýřovka, jsou malé krevety nebo živočichové jako garnáty, které slouží jako potrava pro největší zvíře na světě – velké velryby. Bezzubé velryby spolknou obrovské množství krunýřovek, aby si tak dodaly energii, kterou potřebují jako palivo pro své obří rozměry. Plejtvák obrovský spolyká až 4000 kilogramů každý den během krmné sezóny.
Tyto vysoce inteligentní velryby nejsou pouze zvířata závislá na nutriční potřebě Krilu. Stejně tak činí i tuleni, tučňáci, mořští ptáci, chobotnice a ryby.
Kril ulovený v drsných vodách u Antarktidy – ten, který tvoří Kril olej – je tak důležitý, že je považován za "základní kámen druhu", na němž závisí organismus mnoha antarktických dravců.
Tito poloprůhlední korýši se shlukují v hustou masu nebo roj, které mohou povrch oceánu zabarvit do růžova nebo do červena.
Spolu s planktonem tvoří Kril tu nejpočetnější biomasu na Zemi… Je jedním z nejsnáze dostupných obnovitelných zdrojů potravy a zároveň vynikajícím nutričním zdrojem z hlediska životního prostředí.
Kril není žádným nově objeveným zdrojem výživy. Byl loven jako zdroj potravy lidí a domácích zvířat od roku 1800, v Japonsku možná už i dříve, zde jsou považováni za lahůdku.
Proč je rovnováha esenciálních mastných kyselin rozhodující pro vaše zdraví
Esenciální mastné kyseliny (EMK) zahrnují jak omega-3 mastné kyseliny (vysoký obsah životně důležitých látek EPA a DHA) a omega-6 mastné kyseliny. EMK nemohou být vytvořeny v našem těle, ale jsou prospěšné pro běžné zdraví a metabolismus. * Proto musíme EMK získat prostřednictvím naší stravy.
Ačkoliv jsou některé omega-6 mastné kyseliny dobré pro vaše zdraví, rovnováha mezi omega-6 a omega-3 je zásadní. * Bohužel většina lidí konzumuje nadbytek omega-6 mastných kyselin.
Naši předkové měli vyváženou stravu obsahující přibližně stejný poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin. Avšak současná západní běžná strava se vyznačuje příliš velkým množstvím omega-6 mastných kyselin. Průměrný poměr omega-6 k omega-3 je nyní téměř 20:1, v některých případech dokonce 50:1. To už pro zdraví opravdu není optimální.
Další tajná zbraň Kril oleje
Na rozdíl od rybího tuku váže čistý Kril olej omega-3 mastné kyseliny ve formě fosfolipidů – lipozomů nebo malých balíčků, které dodávají mastné kyseliny přímo do buněk vašeho těla.
Dosavadní vědecké důkazy ukazují, že nejbezpečnější a nejefektivnější „dodavatelé“ EPA a DHA jsou právě tyto fosfolipidy.
Bohužel standardní rybí tuky (a podřadnější značky Kril oleje) postrádají tyto komplexní fosfolipidy. Místo toho obsahují omega-3 mastné kyseliny v méně výhodné formě volných triglyceridů.
Proč jsou fosfolipidy důležité?
Jsou to stavební kameny vašich buněčných membrán regulující transport buněk tím, že fungují jako 'vrátný'. V této roli chrání buněčné membrány před útokem volných radikálů.
Tento jedinečný vztah mezi fosfolipidy a omega-3 mastnými kyselinami značně usnadňuje průchod molekul mastných kyselin skrze vaši střevní stěnu.
Omega-3 mastné kyseliny v Kril oleji jsou tak výrazně biologicky dostupnější než v rybím tuku, protože dovolí EPA a DHA vstoupit přímo do vašich buněk. To vám pomůže ve dvou směrech…
- Zlepšuje poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin.
Četné studie prokázaly důležitost cholinu při vývoji mozku, učení a paměti. Ve skutečnosti je cholin důležitý zejména u vývoje mozku plodu a kojence u těhotných a kojících žen.
Cholin je předchůdcem životně důležitého neurotransmiteru acetylcholinu (který vysílá nervové signály do mozku) a trimethylglycinu, uznávaným ochráncem jater.
Kril obsahuje nejenom fosfolipidy, ale také přírodně získaný astaxanthin.
Jedním z mnoha výhod, které astaxanthin nabízí, je podpora zdraví očí a zraku.
Organický Astaxanthin, je králrm karotenoidních antioxidantů. Astaxanthin se liší od ostatních antioxidantů tím, že může překonat vaše krevně-mozkové a krevně-sítnicové bariéry a ve skutečnosti se stává součástí vaší buněčné membrány. Navíc může dosáhnout téměř každé buňky ve vašem těle.
Jak pomáhá olej z krilu?
Kril olej pro děti podporuje zvýšenou pozornost a koncentraci pro optimální učení.
- Stimuluje růst neuronů a vývoj včetně posílení synapsí. Mozek je rozsáhlý komplex systému odesílání nervových buněk a příjmu signálů (elektrické impulsy), přes styčné body, tzv. synapse. Toto se děje v malém prostoru mezi dvěma buňkami.
- Jeden neuron může tvořit synapse až s 1000 jinými neurony. Sofistikované funkce jako je učení a paměť vyžadují vysoce kvalitní odesílání neuronových signálů.
- Podporuje koncentraci a klid při stresové situaci tím, že podporuje optimální hladiny dopaminu v mozku. Dopamin je neurotransmiter, který podporuje motorický vývoj a soustředění a také hraje důležitou roli při mnoha složitých mozkových procesech.
- Chrání činnost mozku tím, že podporuje optimální funkci glutamátu. Glutamát a GABA (kyselina gama-aminomáselná) jsou považovány za ‚tahouny‘ neurotransmiterů v mozku. Společně pracují na kontrole mozku a celkové úrovni dráždivosti, která ovládá mnohé procesy v těle.
- Chrání všechny buňky v těle
- Podporuje optimální zdraví krevních lipidů
Proč není dobrý rybí olej?
V dokonalém světě byste měli získat DHA a cholin, který potřebujete ve své stravě zejména z ryb.
Kromě toho studie dokazují, že konzumace ryb vás může vystavit potenciálně vysokému stupni kontaminace z průmyslových škodlivin a toxinů jako je rtuť, polychlorované bifenyly, těžké kovy a radioaktivní jedy.
FDA (Food and Drug Administration) a EPA (Environmental Protection Agency) vydaly informační zprávy s varováním před některými druhy ryb a korýšů v souvislosti s konzumací malými dětmi, těhotnými ženami a kojícími matkami.
Rybí olej rychle oxiduje
A další problém, rybí olej velmi rychle podléhá zkáze. Oxidace nalezená v rybím oleji vyžaduje velké množství antioxidantů, aby se zabránilo tvorbě volných radikálů. Takže konzumace doplňkových antioxidantů se stává nezbytným kompenzačním opatřením pro vaše zdraví obecně.
Kril olej řeší toto dilema tím, že jednoznačně a synergicky kombinuje antioxidanty a omega-3-mastné kyseliny nezbytné pro nejlepší zdraví.
Pozor na rybí tuk
Dříve se doporučovalo užívat rybí tuk, aby se tak zvýšil váš příjem omega-3 mastných kyselin. Vysoce kvalitní rybí tuky jsou jistě skvělé produkty s významným přínosem pro zdraví. Mají však i své stinné stránky. Jako např. že rybí tuk má nízký obsah antioxidantů. Pokud zvýšíte příjem omega-3 esenciální mastné kyseliny konzumací rybího tuku, ve skutečnosti tím zvýšíte vaši potřebu ještě větší antioxidační ochrany.
Proč? Rybí tuk se velmi rychle kazí. Antioxidanty jsou nezbytné k tomu, aby zajistily, že rybí tuk není zoxidovaný a že nežluknul uvnitř vašeho těla. Jak jsme již zmínili, oxidace vede k vytvoření nezdravých volných radikálů.
Takže musíte konzumovat další antioxidanty pro vaše zdraví obecně, a to kvůli vaší zvýšené potřebě antioxidantů při užívání rybího tuku.
Studie uvádějí, že:
7 důvodů proč kril olej vítězí nad rybím tukem?
- MNOHEM lepší absorpce než rybí tuk
To znamená, že si můžete vzít 1/5 dávky – raději 2 malé kapsle než 10 velkých. Vazba fosfolipidů zvyšuje biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin, zlepšuje poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin a podporuje zdravé fungování buněčné membrány.
- Jedinečná antioxidační ochrana - rybí olej neobsahuje Astaxanthin
Unikátní antioxidanty – včetně astaxanthinu a nebývalých mořských flavonoidů – vás může ochránit před vlivem volných radikálů.
- Bez znečištění
Kril se nachází na dně potravního řetězce a loví se daleko od znečištěných oblastí v nedotčených vodách moře kolem Antarktidy. Takže nemusíte mít obavy z nebezpečného hromadění rtuti, polychlorovaných bifenylů, těžkých kovů a jiných toxinů.
- Trvalá zásoba
Kril představuje vysoce obnovitelný zdroj. Jedná se o největší biomasu v oceánu a tam prostě není žádné riziko nadměrného lovení.
- Stabilita
Kril olej je stabilnější a odolnější proti žluknutí než běžný rybí tuk. To znamená, že vydrží déle a nebude oxidovat ve vašem těle z důvodu žluknutí. Vydrží až dva roky při pokojové teplotě. (Prosím, chraňte jej před chladem.)
- Bez rybí pachuti, refluxu nebo jakýkoliv jiných nežádoucích účinků
Ačkoliv užívání rybího tuku často vede k nežádoucím účinkům jako je rybí pachuť, reflux nebo říhání, nestane se tak s Kril olejem. Ani při vysokých dávkách nebyly zaznamenány žádné nežádoucí účinky.
- Obnovitelný zdroj potravy
Kril představuje obnovitelný potravinový zdroj, udržitelný a příznivý k životnímu prostředí.
Kril olej a obsah antioxidantů
Kril olej je doslova napěchovaný antioxidační silou, včetně antioxidačních vitaminů A a E, plus astaxanthin a kanthaxanthin.
Astaxanthin je přírodní karotenoidní typ antioxidantu, který je ještě silnější než beta-karoten, alfa-tokoferol (vitamin E), lykopen a lutein.
Kril olej obsahuje také nově objevený flavonoid s novou molekulovou strukturou. Pravděpodobně jste slyšeli, že flavonoidy jsou účinné antioxidanty. Je překvapivé, že doposud nebyly nalezeny v ničem jiném než v rostlinách – v zelenině, ovoci a řasách.
Astaxanthin a tento jedinečný mořský zdroj flavonoidů v Kril oleji tvoří zvláštní pouto s EPA a DHA, což umožňuje přímý metabolismus antioxidantů.
Pozvedněte svůj pocit zdraví na vyšší úroveň.
Vitamíny rozpustné pomocí tuků v Kril oleji se nejlépe vstřebávají s potravinami, obsah fosfolipidů pomáhá emulgaci a vstřebávání tuků.
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použítí produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.
Parametry
Soubory ke stažení
Odkazy a videa
Komentáře
Hodnocení
0
Hodnotilo 0 uživatelů